Dacă vrei o nouă metodă de a găti în aer liber, cazanul de fontă Syton de 12 litri cu trepied și capac/tigaie s-ar putea să fie alegerea perfectă.
În funcție de nevoile și cerințele tale, poți găsi cazanul de fontă / tuciul Syton și în varianta de 10 litri, 17 litri sau 30 litri.
Ansamblul este format din 3 piese: trepied, cazan și capac tip tigaie. Capacul de tip tigaie cu un diametru de 40 cm poate fi folosit separat ca disc de fontă.
Cazanul de fontă de 12 litri este ideal pentru fierturi în aer liber, precum pilaful uzbec sau toate tochiturile și fierturile balcanice sau gulaș. Mai mult decât atât, mâncarea gătită afară pe foc de lemne la cazan de fontă are un gust inconfundabil.
Cele 2 mânere și cele 2 suporturi de prindere oferă o manevrabilitate crescută vasului de fontă. Vrem să vă atenționăm că mânerele precum întreg corpul vasului de fonta se încălzește în timpul utilizării. Mânerele sunt din fontă și nu sunt termoizolate.
Cazanul este turnat din fontă cenușie și nu este îmbrăcat în email.
ATENTIE! Înainte de a folosi cazanul pentru prima dată, se clătește bine, se încălzește la o temperatură mai mare de 100 de grade și se aplică un strat subțire de ulei vegetal.
Este contraindicat ca în cazul vaselor de fontă neemailate să se lase la răcit sau să se depoziteze mâncarea peste noapte, aceasta conduce la ruginirea tigăii.
Pentru a te asigura că te vei bucura de beneficiile vasului de fontă o viață întreagă, după fiecare utilizare evită șocul termic (nu o pune de pe flacără direct sub jetul de apă), curăț-o fără detergent, în cazul în care prezintă depuneri, îți recomandăm un set de zale, sare grunjoasă sau mălai, usuc-o pe flacără și nu în ultimul rând, aplică un strat subțire de ulei, excesul poate fi înlăturat cu un prosop de hârtie.
Un vas de fontă (tuci) poate fi partenerul ideal în bucătărie pe termen lung.
Atâta timp cât ai grijă de el, el sigur va avea grijă de tine și de generațiile următoare.
ATENTIE! Înainte de a folosi cazanul pentru prima dată, se clătește bine, se încălzește la o temperatură mai mare de 100 de grade și se aplică un strat subțire de ulei vegetal.
Gătești în aer liber? Citește aici legea picnicului în România.