Politică de rambursări și returnări

Dreptul consumatorilor de denunțare unilaterală a contractului

Vă rugăm să vă asigurați că ați verificat specificațiile produsului și compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producătorului înainte de a-l cumpăra.

Vă stăm la dispoziție telefonic (0232231909) și pe email (magazin@turnatoriefonta.ro) cu informatii legate de utilizarea produselor.

Adresa la care se face returul este: Șos. BUCIUM nr. 23, Iași, Jud. Iași

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Ne dorim să fiți mulțumit mereu de seviciile noastre. Dacă ați decis returnarea unui produs, acesta va fi înlocuit cu același produs, alt produs sau vi se rambursează integral suma achitată în contul indicat de dvs., fără întrebări suplimentare. Returul se poate face oricând în perioada de garanție, pentru produse cu defecte de fabricație. Nu putem rambursa costurile de transport.

Pentru orice retur, este necesar să se îndeplinească următorii pași:

1. Notificarea de retur se trimite pe adresa magazin@turnatoriefonta.ro în maxim 14 zile lucrătoare de la recepția produsului. În cazul unei promoții comerciale cu alt termen decât 14 zile, vă rog să specificați aceasta.

2. Vă rugăm să specificați motivul returului și preferința dvs. personală (înlocuire, rambursare). În cazul în care doriți rambursarea, vă rugăm să specificați IBAN. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca in cazul platilor online prin card bancar returnarea trebuie sa se faca numai catre cardul cu care s-a facut plata initial, si nu catre un cont bancar astfel incat sa ne asiguram ca suma ajunge la detinatorul de drept.

3. Produsul se livrează în ambalajul inițial și este însoțit de factură, document de transport, instrucțiuni și alte elemente cu care a fost livrat inițial. Dacă nu mai identificați aceste acte, facem tot posibilul și le găsim împreună în baza de tranzacții.

4. În cazul în care produsul a fost folosit, vă rugăm să îl curățați/spălați și să îl returnați în cea mai bună formă posibilă.

Costurile de transport în cazul produselor returnate în termenul legal (14 zile) vor fi suportate de cumpărător.
Cumpărătorul răspunde de corectitudinea datelor înscrise pe documentul de transport (AWB) cât și de ambalarea corectă și etichetarea coletelor.

Coletele trimise de către cumpărător trebuie să fie ambalate într-un mod care să protejeze produsul de factorii ce pot duce la deteriorarea acestuia pe toată durata transportului (se recomandă folosirea elementelor de siguranță, ex: polistiren, carton, folie bule de aer, etc. ). De asemenea, se recomandă ambalarea coletului astfel încât să corespundă greutății, formei și naturii conținutului, cât și modului și duratei transportului.

Ambalajul trebuie să protejeze conținutul astfel încât să nu poată fi deteriorat prin presiune sau manipulări succesive, putând fi, după caz, din cutii de carton, placaj, lemn, plastic umplut cu polistiren.

Modul de ambalare:
Se recomandă împachetarea în ambalajul original conform indicațiilor furnizate de producător.
Orice ambalare necorespunzătoare poate duce la deteriorarea produsului pe timpul transportului, în consecință îndrumăm cumpărătorul să folosească mijloacele de ambalare corespunzătoare (suporți susținere, folie protecție, pungi de aer, cutie).
Coletul trebuie să conțină, pe lângă produs și accesorii, o copie a facturii de achiziție sau certificat de garanție și o notă cu datele de contact precum și problema reclamată la produsul în cauză.

Administratorul Turnătoria de fontă MAE (www.turnatoriefonta.ro) face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor de pe site, însă uneori acestea pot conține inadvertențe (specificațiile sau prețul produselor modificate de către producător fără preaviz sau viciate de erori de operare).

Atenție: fotografiiile au caracter informativ și pot conține accesorii care nu sunt incluse în pachetele standard.

RETUR ȘI RAMBURS

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, să le reducă prețul sau să vă dea banii înapoi.

Dacă ați cumpărat un produs sau un serviciu on-line ori fără a merge la magazin (prin telefon, prin poștă, de la un comis voiajor), aveți, de asemenea, dreptul de a anula și returna comanda în termen de 14 de zile, indiferent de motiv și fără nicio justificare.

Dacă nu știți exact ce situație vi se aplică, puteți utiliza instrumentul privind drepturile consumatorilor, care vă ajută să înțelegeți ce drepturi aveți când faceți cumpărături în UE.

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2C14 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, aveți dreptul de a vă retrage din contractele încheiate la distanță, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumnoavoastră, în posesia fizică a produselor / a ultimului produs.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă transmisă prln e-mail la magazin@turnatoriefonta.ro.

Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, cu excepția costurilor de transport, fără întârzieri nejustificate și în orice caz nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract.

În cazul plăților online rambursul plății se va face în același cont din care a fost făcută plata inițială. În cazul plăților ramburs vi se va solicita un cont IBAN, în aceeași monedă în care s-a făcut plata inițială, în care se va rambursa suma plătită inițial; în oricare caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Expediați produsele la adresa Șos. BUCIUM nr. 23, Iași, Jud. Iași fără întârzieri nejustificate și în orice caz în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Va trebui să suportați costul direct al returnării produselor.

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.