Această supă este hrănitoare și gustoasă, o delicatesă japoneză pe care merită să o încerci măcar odată în viață. Nu e complicată, ca rețetele franțuzești și dacă ai deja pregătit stockul, nu durează mai mult de 10 minute prepararea ei.
Începem deci, cu supa de oase – de vită, de pui, de ce vreți voi. Noi am fiert gheare de pui pe care le-am gătit apoi în stil chinezesc, dar asta e o altă poveste. La fiert am adăugat o lingură de oțet din orez și câteva cozi de ceapă verde. Supa rămasă o păstrăm caldă și trecem la partea importantă a rețetei.
Ingrediente:
- Ghimbir – 6 cm
- Usturoi – 4-5 căței mari
- Ceapă – 1 buc mică
- Semințe susan (negre sau albe, cum găsești)
- Ulei de susan – 3 linguri
- Carne tocată de porc – un pumn
- Pastă miso – 1-2 linguri
- Sos de stridii – 1 lingură
- Sos de soia dark – 2 linguri
- Sos de soia light – 2 linguri
- Sos mirin 200 ml (daca nu ai, se poate folosi o lingură de zahăr)
- Noodles
Se ia cratița de fontă Syton și se încălzește puțin. Adaugă apoi semințele de susan și prăjește-le un minut amestecând mereu, ca să nu se ardă. Le scoți și le pui deoparte ca să le poți folosi mai târziu.
În aceeași cratiță de fontă, pune uleiul de susan, ghimbirul, usturoiul și ceapa tocate, prăjește-le puțin și apoi adaugă carnea tocată. Amestecă bine și las-o să se gătească. Adaugă pe rând: pasta miso (omogenizează bine compoziția), semințele de susan, sosul de stridii, soia dark și soia light.
După ce se împrietenesc aromele și carnea e gătită, poți adăuga stock-ul și lasă-l să ajungă la temperatura de fierbere. La sfârșit se adăugă sosul mirin și gata!
Separat fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Pastele se adaugă în bolul de servire, nu se lasă în supă.
Supele ramen sunt de obicei însoțite de topinguri (ouă marinate în soia, alge, ruladă de porc și altele) dar asta e strict alegerea fiecăruia.
Îți spunem noi, supa fără toping e delicioasă, sănătoasă, te scapă de durerile de genunchi și îți face pielea ca la 20 de ani!
E bogată în colagen și proteine și ajută la regenerarea țesuturilor.
SFAT! Nu lăsa supa in vasul de fontă după ce ai terminat de gătit. Transferă supa în alt recipient pentru păstrare, iar cratița de fontă spal-o, usuc-o și unge-o cu un strat subțire de ulei.