Material: fontă cenușie tradițională asezonată și temperată, mâner lemn
Ceaunul din fontă (tuciul) pentru mămăligă tradițională este un vas din fontă ideal pentru fierbere și coacere. Este bine echilibrat și permite ușor manipularea, datorită mânerului inclus din lemn. Acesta poate fi desfiletat, pentru reasezonare sau gătire la cuptor.
Oala tuci din fontă funcționează ideal pe aragaz cu gaz sau pe plite tradiționale, unde vasul de fontă poate fi așezat în flacără până la jumătate.
Datorită construcției integral din fontă, cu o bază solidă, vasul poate fi folosit cu succer direct pe jar sau pe flacără din lemne, pentru fierbere și coacere.
Capacul din fontă de 26 de cm permite fierberea în aburi, direct pe aragaz, în cuptor sau afară pe foc sau jar.
Din punct de vedere al bucătăriei asiatice, ceaunul din fontă pentru mămăligă este de fapt un wok mic spre mediu, care poate fi folosit cu succes în abordarea rețetelor asiatice de pilafuri sau diverse amestecuri de legume și carne gătite la flacără mică sau direct în jar.
Vă recomandăm să vedeți celelalte wok uri disponibile.