- Diametru 110 mm
- Înălțime 90 mm
- Greutate 1,9 kg
- Fără acoperire (cu tratament termic special)
Mojarul este un accesoriu foarte util în orice bucătărie. Se folosește în general pentru a pisa usturoiul sau pentru a zdrobi semințe, sare, zahăr sau ierburi aromatice (cimbru, mentă, tarhon, rozmarin etc). Nimic nu se compară cu o mâncare asezonată magistral cu condimentele preferate, pregătite și amestecate personal, în bucătăria ta. Puțin usturoi, câteva ierburi, sare și ulei de măsline, ceva piper proaspăt – toate adăugate în mojar și amestecate bine până obții o pastă excepțională, pe care o folosești apoi la marinadă sau alături de friptura pentru care toți prietenii te laudă.
Cum să știi dacă ai ales mojarul bun?
În primul rând, fii atent la dimensiune. Ai nevoie de un mojar încăpător, în care să poți pune ingredientele rețetei tale preferate, dar care însă să nu ocupe mult spațiu în bucătărie. Deci: da, dimensiunea contează!
În al doilea rând, contează și greutatea. Spre deosebire de un mojar din lemn, mojarul de fontă face aproape singur treaba. Pentru că e din material dur, e greu, nu trebuie să ții de el prea mult ca să nu “fugă” de pe masă și nici nu depui prea mult efort, pentru că pistilul MAE SYTON are dimensiunea și greutatea perfecte ca mărunțirea să se facă ușor și repede.
Și nu în ultimul rând, pistilul: acesta este până la urmă elementul supus manipulării, așa că e de preferat să fie ergonomic în utilizare, dimensionat correct pe diametrul și adâncimea mojarului. Setul MAE SYTON este realizat conform studiilor privind designul industrial și experiența utilizatorilor.
Recomandări privind utilizarea mojarului cu pistil:
Vasele din fontă fără acoperire sunt destinate gătitului preparatelor prăjite și înăbușite pe toate tipurile de aragazuri și orice tip de plită, inclusiv pe foc deschis.
înainte de prima utilizare vasul trebuie spălat minuțios, încălzit până la temperatura de 100°C, după care suprafața interioară se șterge cu un șervețel, impregnat cu ulei vegetal.
Vasele netratate sunt potrivite pentru contactul cu alimentele ce nu conțin acid citric, acid acetic și acid lactic.
Nu folosiți vasul pentru păstrarea alimentelor gătite.
Dupa utilizare, vasul trebuie să fie spălat, uscat bine și uns cu ulei vegetal.
Dacă se utilizează în mod inadecvat, pe suprafața fontei pot să apară semne de coroziune. Petele de rugină se îndepărtează cu ușurință cu o perie metalică (perie simplă) și, dacă se repetă procedura de la punctul 2, suprafața vasului capătă aspectul inițial.
ATENȚIE: rugina pe vasul din fontă nu este un defect. Acest lucru este rezultatul utilizării sau întreținerii necorespunzătoare.