
Blog
Om de Zăpadă cu brânză în tigaie de fontă
Această rețetă de Om de Zăpadă cu brânză este distractivă și este perfectă pentru rețete gătite în casă sau afară, în excursii cu cortul. Este o rețetă pe care copiii și adulții o adoră deopotrivă. O poți face oricând în cursul anului, trebuie doar să omiți morcovul pentru nas și ochii de măsline.
INGREDIENTE
- 300 g aluat franțuzesc de pâine (făină, apă, drojdie și sare, lăsat la crescut 30-45 de minute)
- 6 – 8 măsline negre
- 1 ½ căni de smântână
- 2 bile mari de Mozzarella
- 250 g de cremă de brânză
- condimente (mărar uscat sau proaspăt, un cățel de usturoi pisat sau praf de usturoi, ceapă tocată mărunt, sare, piper)
- 2 linguri de unt topit
- morcov
INDICAȚII
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Într-un castron, amestecă smântâna, brânza, crema de brânză și condimentele. Taie aluatul în 12 bucăți și formază niște bile egale ca dimensiuni.
Întinde o lingură de unt topit într-o tigaia de fontă SYTON de 26 cm. Așează cele 12 bucăți de aluat în jurul marginii exterioare și pune amestecul de sos cu brânză în centrul tigăii. Unge restul untului pe deasupra aluatului. Presară cu sare, dacă dorești. Coace timp de 20-22 de minute sau până când aluatul devine auriu. Scoate din cuptor și așază măslinele și morcovul peste brânză ca ochi, nas și gură pentru omul de zăpadă.
Servește imediat!