Ce este emailarea Black Frost a vaselor de fontă?

Vasele de fontă emailate Black Frost sunt produse de Institutul de cercetare ucrainean Syton, o fabrică cu mare tradiție în turnarea de precizie a vaselor din fontă pentru bucătăria contemporană.

Turnătoria MAE este reprezentant exclusiv al produselor Syton pe piața din România. Am ales cu mare grijă acest producător și garantăm calitatea și comportamentul vaselor din fontă.

Ce este emailarea Black Frost a vaselor de fontă?

Emailarea mată Black Frost este un procedeu tehnic care presupune aplicarea unui strat subțire de email negru pe suprafața vasului, urmată de finisare prin pulverizarea la înaltă presiune a unui praf de sticlă special conceput pentru vasele din fontă pentru a obține aspecul mat și texturat. Acest tip de tratament oferă o durată mai lungă de viață vaselor de fontă și o întreținere mult mai ușoară.

Mai mult decât atât, emailul oferă un strat antiaderent pe interiorul vasului și vei putea folosi orice fel de ustensile, nu doar de lemn ca în cazul vaselor cu acoperire chimică de teflon.

 

Care sunt avantajele și dezavantajele vaselor de gătit emailate Black Frost comparativ cu vasele din fontă care nu sunt emailate?

 

Vasele emailate mat Black Frost

  • au rezistență mai bună la coroziune – emailarea protejează suprafața vaselor de fontă împotriva coroziunii și ruginii, ceea ce prelungește durata de viață a vaselor
  • se curăță mai ușor – emailul rezistă mai bine la pete și resturi alimentare
  • aspect rustic – finisajul Black Frost poate adăuga o notă de stil și originalitate bucătăriei dumneavoastră, având o estetică aparte
  • nu mai necesită asezonare – vasele emailate Black Frost solicită mai puțină atenție de menținere decat cele ne-emailate. Ele pot fi doar spălate și uscate pe flacără după utilizare unse apoi cu un strat foarte subțire de ulei.
  • are calități de reținere a căldurii – Fonta are proprietăți excelente de reținere a căldurii, ceea ce permite distribuirea uniformă a căldurii și menținerea mâncărurilor calde mai mult timp
  • Totuși, sensibilitatea la șoc termic ramâne o chestiune ce trebuie luată în considerare la folosirea vaselor din fontă, indiferent dacă sunt emailate Black Frost, lucios sau nu sunt emailate. Cu atât mai mult, emailul poate fi mai sensibil la schimbările bruște de temperatura ceea ce poate duce la crăparea sau fisurarea stratului de email în cazul expunerii la căldură mare sau răcire rapidă.

Vasele din fontă neemailată

  • rezistență la temperaturi ridicate – Vasele din fontă pot rezista la temperaturi foarte ridicate, făcându-le potrivite pentru prăjire și gătire la temperaturi înalte
  • are calități de reținere a căldurii – Fonta are proprietăți excelente de reținere a căldurii, ceea ce permite distribuirea uniformă a căldurii și menținerea mâncărurilor calde mai mult timp
  • oferă caramelizarea și deglazarea eficiente – suprafața nemailată poate crea o crustă dorită pe alimente și poate permite deglazarea eficientă pentru a crea sosuri savuroase
  • necesită întreținere regulată – vasele din fontă necesită îngrijire pentru a preveni coroziunea și ruginirea, asezonate și păstrate în condiții lipsite de umezeală
  • sunt sensibile la coroziune și rugină
  • curățare mai dificilă – Suprafața nemailată poate necesita efort mai susținut pentru curățare și îndepărtarea reziduurilor alimentare

În cele din urmă, alegerea dintre vasele de gătit emailate “Black Frost” și vasele din fontă neemailate depinde de preferințele personale, nevoile de gătit și nivelul de întreținere pe care sunteți dispus să-l acordați vaselor de gătit.

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.