Tigaia mea de fontă s-a fisurat 💔 5 idei de reutilizare ♻️

Articol scris de Adrian Popa pe

Știm, nu e plăcut momentul în care îți dai seama că nu vei mai putea colabora cu partenerul tău de o viață în bucătărie. Știm că despărțirea e grea dar te rugăm să accepți acest lucru, în caz contrar s-ar putea să fie mult mai rău. Ultimul lucru pe care îl vrei în viață ar fi să îți cadă peste picioare un vas de fontă fierbinte cu mâncare clocotită, așa că te rugăm să nu apelezi la improvizații și în niciun caz să nu sudezi fonta.

Mai bine vezi aici colectia noastra completa de vase si accesorii din fonta.

Acum că te-ai împăcat cu gândul că tigaia ta de fontă fără mâner sau ceaunul tău de fontă fisurat nu mai au ce căuta în bucătărie, nu te speria, nu este cazul să recurgi la o despărțire definitivă. Vasul tău de fontă va putea rămâne în continuare în viața ta, dar sub altă formă. Uite mai jos câteva idei.

Loc pentru mesaje importante

 fonta reutilizata

sursă foto aici

Te-ai săturat de bilețelele de pe frigider? Ce zici de o suprafață neagră lucioasă pe care să poți scrie cu cretă orice după care să ștergi și să scrii iarăși? Fie că e vorba de o listă de cumărături sau mesaje pe care vrei să le lași membrilor familiei sau colegilor tăi de apartament, un vas de fontă se pretează perfect pentru acest job. Mai mult decât atât, aduce un plus de stil bucătăriei tale și oricine te va vizita va ști că ești un bucătar împătimit.


Ceas

 

sursa foto aici

Știm, s-ar putea să ai deja ceas la telefon, brățară, cuptor cu microunde și la frigiderul smart.  Față de ceasurile digitale, tic-tac-ul ceasului analog  are ceva aparte. Mai mult decât atât, dacă vrei un ceas bun s-ar putea să nu găsești prea multe modele pe piață. Dacă te simți creativ, te încurajăm să păstrezi doar mecanismul ceasului și să desenezi tu cifrele cum îți imaginezi că ar trebui să arate un ceas analog ideal.

Tablousursă foto aici

Dacă te simți creativ, de ce nu chiar un tablou? Dați frâu liber imaginației și pictează orice vrei tu în sau pe tigaia ta de fontă. Clar rama tabloului va fi cu totul aparte față de ce găsești în comerț.

Oglindă

fonta oglinda

sursă foto aici

Vrei o oglindă aparte? Te-ai săturat de ramele ieftine din plastic sau imitații de lemn? Lipește o oglindă în tigaia ta de fontă fisurată și s-ar putea să găsești rama pe care o căutai de mult timp. 

Ground pod
sursa foto aici 

Ești împătimit de bucătărie și fotografie? Atunci s-ar putea ca faptul că tigaia ta de fontă a rămas fără mâner să nu fie un motiv așa de mare de tristețe. O tigaie de fontă poate fi folosită cu succes ca ground pod, iar datorită greutății sale distribuite uniform s-ar putea să fie mult mai stabilă decât orice altă tigaie pentru această întrebuințare și mai mult decât atât, te scutește de câteva sute de euro investite într-un ground pod care arată ca o tigaie …

Acum că am găsit o întrebuințare tigăii tale de fontă fisurate, s-ar putea să fie timpul să comanzi una nouă de aici

Pentru a te asigura că te vei bucura de beneficiile tigăii de fontă o viață întreagă, după fiecare utilizare evită șocul termic (nu o pune de pe flacără direct sub jetul de apă), curăț-o fără detergent, în cazul în care prezintă depuneri, îți recomandăm un set de zale, sare grunjoasă sau mălai, usuc-o pe flacără și nu în ultimul rând, aplică un strat subțire de ulei, excesul poate fi înlăturat cu un prosop de hârtie.

Esti la inceput in folosirea veselor de fonta? Uite aici ce e bine sa stii dupa ce ti-ai cumparat un vas din fonta.

Vrei sa gatesti simplu, curat si economic in natura? Pentru o experienta cu mai putin fum si ecologica, iti recomandam arzatoarele noastre racheta

O tigaie fisurata e un lucru extrem de rar. Noi, la turnatorie, am vazut foarte putine. Cata vreme nu iti supui vasele unor socuri termice sau mecanice extreme, nici o grija. Cel mai probabil, tot ce ai de facut este sa respecti regulile de folosire si te vei bucura toata viata de vasele tale. 

Ti se pare ca tigaia ta lipeste? Nici o problema, uite aici cum sa o repari.