Antricot de vită la tigaie de fontă

Ce să gătești când vrei să să scapi repede?

Abia ai ajuns acasă, e foamea cât Casa Poporului și nu e nimic în casă gata de băgat la ghiozdan … sau mai rău, s-au anunțat 2 musafiri dragi ție, pe care nu poți să îi lași doar să se încânte cu vinul ăla bun adus de la o cramă cu ștaif?

Hai să vezi ce poți face repejor.

Îți trebuie doar niște vită tăiată felii mai grosuțe, cam de 2 cm. Dacă vita asta e și maturată și puțin învârstată cu grăsime – varianta prime e grozavă, atunci cea mai mare din problemă e rezolvată.

Când iei carnea, mai pune mâna și pe un pachet de unt, niște ierburi aromatice (cimbru sau rozmarin sau și-și) și ceva usturoi, dacă nu îl ai deja în casă. Pentru că, spuneți voi, ce român e ăla fără usturoi în casă? Sau fără ceaun de mămăligă? Dar ceaunul nu ne trebuie acum, ci doar tigaia de fontă, aia bună, groasă și grea, de-ți îndoaie mâna din cot când încerci să amesteci în ea prin aruncare.

blank

Luăm deci cărnița, o îmbunăm cu ceva sare și piper pe ambele părți și îî facem un masaj de relaxare responsabil – tot pe ambele părți.

Încingem tigaia de fontă cam 7-10 minute, lansăm o lingură de ulei de floarea soarelui și apoi punem și carnea în tigaie. O lăsăm cam 2 minute, apoi o întoarcem și punem și untul în tigaie – cantitatea ține doar de preferințe. Ca să nu se simtă singură, adăugăm apoi și câțiva căței de usturoi, șomoiogul de cimbru verde și le mai lăsăm să se împrietenească încă 2 minute.
Atât! Ai terminat!

Scoate carnea, și dacă ai chef, stoarce pe ea o jumătate de portocală. Dacă nu, nu!

Poftă mare și spune-ne și nouă cum ți-a ieșit!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.